Juontaja ja somevaikuttaja Veronica Verho saavutti ammatillisen perustutkinnon avulla unelma-ammattinsa. Peruskoulun jälkeen hän kävi ammattistartin ja mietti tosissaan, millaista työtä haluaisi tehdä tulevaisuudessa. Samaan aikaan Veronica aloitteli videobloggaamisen ja nyt hän on Suomen kärkipään tubettajia.

– Unelmoin radiojuontajan urasta ja videobloggaaminen tuntui omalta jutulta.
Opinnot veivät hänet Turusta ammattiopistoon Järvenpäähän Keudaan.

– Media-assistentin opinnot tuntuivat ensimmäiseltä polulta, jonka kautta voisin lähteä tavoittelemaan haavettani.

Veronica nautti eniten opinnoista, jotka sisälsivät esimerkiksi videoeditointia, lyhytelokuvien tekoa, studiokuvausta ja äänitystyötä. Keudassa kannustettiin tekemään itse, lukemaan opetusmateriaaleja ja kysymään rohkeasti neuvoa.

– Muistan, että olin maailman onnellisin, kun sain valmiiksi harjoitustöitä. Olin niin ylpeä ensimmäisestä tekemästäni nettisivusta, että lähetin sen kaikille katsottavaksi.

Opintoihin liittyi konkreettisten taitojen opiskelua, joissa muun muassa ohjelmistot tulivat tutuiksi. Ilman ohjelmistojen perusosaamista Veronicalla olisi ollut huomattavasti isompi kynnys jatkaa ohjelmistojen opiskelua itsenäisesti.

– Videoistani näkee, että olen saanut opetusta editointiohjelmien käyttöön.
Veronica suoritti kaksi jaksoa työpaikalla opiskelua radiokanava YLEX:llä ja vaikuttajatoimisto Troot Networkilla.

– YLEX:llä sain tehdä elämäni ensimmäisen radiodemon ja seurata radio-ohjelmien tekemistä. Oli iso juttu, kun pääsin joskus myös lähetykseen mukaan.
Ilman työssäoppimispaikkoja olisi varmasti ollut vaikeampaa tulla palkatuksi alalle.

Ammattiopistossa Veronica oppi myös ryhmätyötaitoja, joita hän tarvitsee työssään.

– Löysin tyylini tehdä asioita. Se on kantanut hedelmää siitä saakka. Koen, että ammattiopisto oli minulle todella hyvä valinta. Olen ylpeä, että olen käynyt sen.

Veronica on saavuttanut ikäänsä nähden paljon. Pesti radio NRJ:llä alkoi pari vuotta sitten, ja alkuvuodesta 2019 hänet valittiin Radiogaalassa Vuoden Radiojuontajaksi.

– Ihmiset ihmettelevät ikääni. Vaikka olen nuori, olen tehnyt alan töitä jo jonkin aikaa.

Jatko-opiskelu ei ole Veronicalle ajankohtaista, koska nyt hän saa tehdä juuri nyt sitä, mitä haluaa. Media-alan perustutkintoa Veronica suosittele heille, joita media-alas kiinnostaa, mutta eivät vielä tiedä, mitä haluaisivat tehdä.

— Opinnot ovat laaja-alaisia ja monipuolisia. Ammattilaiseksi kehittymisessä on kuitenkin tärkeintä luottaa itseensä. Pitää uskoa, että on hyvä siinä mitä tekee – jos ei heti, niin jonain päivänä.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!