Miten päädyit opiskelemaan juuri media-alaa?

Opiskelin vuosina 2012–2015 rakennusalaa, mutta en kokenut sitä omakseni, enkä koskaan päätynyt alalle myöskään töihin. Harrastan vapaa-ajallani YouTubea ja olen aina ollut erittäin kiinnostunut mediasta ja videotuotannosta. Vuonna 2019 päätin hakea media-alalle, koska siellä pystyn paremmin toteuttamaan itseäni. 

Olen ollut valintaani erittäin tyytyväinen, sillä vihdoinkin tuntuu siltä, että saan tehdä juuri sitä missä olen hyvä.

Opiskelu on ollut suurin piirtein sellaista kuin odotin, mutta alan laajuus on hieman yllättänyt! En ajatellutkaan, että tähän tutkintoon liittyisi niin monta eri osaamisaluetta.  

Mitä tyypillinen opiskelupäiväsi pitää sisällään ja millaisia taitoja olet oppinut? 

Päivät ovat todella vaihtelevia ja jokainen päivä tuntuu tarjoavan jotain uutta. Yleensä menen koululle, avaan tietokoneen ja odotan opettajan ohjeistusta päivän tehtävistä. Joskus teemme Photoshopilla editointia ja joskus menemme studioon kuvaamaan. 

Pidän paljon videotuotannosta ja on aina mukavaa aloittaa uusi projekti. Silloin saamme suunnitella käsikirjoituksen lisäksi kuvaustyyliä ja muita projektiin liittyviä asioita itse. Olen kuvannut esimerkiksi luistelukoululle mainosvideon työssäoppimisjaksoni aikana.

Osaamiseni koostuu nykyään videokuvaamisesta, valokuvaamisesta, editoinnista, kuvankäsittelystä, graafisesta suunnittelusta sekä sosiaaliseen median markkinointitaidoista.

Opintojen aikana olen lisäksi oppinut paljon uutta ryhmätyöskentelystä. Olen aikaisemminkin tehnyt ryhmätöitä, mutta täällä se tuntuu erilaiselta, koska työskentely on paljon luovempaa kuin muualla. 

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Haluaisin lähteä jatko-opiskelemaan, mutta en haluaisi lähteä pois Vaasasta, koska kaikki minulle tärkeä on tällä hetkellä siellä, eikä sitä pysty noin vain jättämään. Saatan heti alkuun mennä alan töihin. Myös yrittäjyys kiinnostaa jossakin vaiheessa, mutta se ei tunnu ollenkaan ajankohtaiselta vielä tällä hetkellä. 

Kuva: Matias Masanen

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!